Heroina si Morfina -pe scurt.

Ce?? Cum?? Ai spus cumva HEROINA?!??

Introducere
Cam aceasta e reactia romanului de rand cand aude de Heroina, cu totii stim ca este cel mai periculos drog, ca provoaca dependenta de la prima doza bla bla dar multi nu stim ce este defapt heroina, cat de periculoasa e defapt si cand a aparut si sub ce circumstante.

Sa incepem cu inceputul, Heroina este un opiaceu semi-sintetic derivat la sfarsitul secolului 19 din Morfina care la randul sau este obtinuta dintr-o specie de mac denumita Papaver somniferum.

Numele de Morfina vine de la zeul grec Morpheus, care in mitologia greaca reprezenta zeul viselor, acest nume datorita tripurilor care le oferea. Heroina a fost inregistrat prima data cu numele de heroisch care in germana inseamna eroic, astfel se simteau persoanele carora le era administrata heroina.

Scurt Istoric

Heroina a fost sintetizata prima oara in 1874 de catre CR Alder Wright pentru a fi folosita ulterior in medicina crezand ca este mai sigura ca morfina dar mai tarziu s-a dovedit exact contrariul, aceasta fiind de 3 ori mai adictiva (dependenta) , periculoasa si cu potential ridicat de abuz.

A fost izolata in 1804 de farmacistul german Friedrich Wilhelm Adam Sertürner, care a numit-o “morphium”. Dupa dezvoltarea acului hipodermic (1853) utilizarea sa a inceput sa fie din ce in ce mai raspandita in special ca analgezic si sedativ dar si ca tratament al depresiilor si al dependentei de opiu.

Morfina vs Heroina?!

To get things straight, Morfina este un drog regulat de stat ce intra in tabelul II de substante controlate, asta insemnand ca are potential de abuz dar si ca ar aduce beneficii din punct de vedere medical in timp ce Heroina intra in tabelul I impreuna cu Marijuana, Mescalina, LSD etc.

Mit: Heroina actioneaza mult mai rapid asupra sistemului nervos central, pana de 3 ori mai rapid ca morfina.

Se spune ca ai un rush mai mare cand iei heroina deoarece contine oxycontina, un narcotic pentru atenuarea durerii care se elibereaza mult mai rapid, dar ca efect sunt practic aceleasi dat fiind faptul ca Heroina este un derivat al Morfinei care, odata ajuns in creier se descompune in Morfina si 6MAM (monoacetil morfina).

Pericole
Cu totii am auzit sintagma Heroina Ucide, imi pare rau sa o spun dar asa este, este foarte usor sa faci supradoza de heroina care duce la convulsii eventual la coma si moarte daca nu primesti ajutor medical adecvat.

De asemenea scade pofta de mancare si se pot contacta HIV, Hepatita C precum si alte boli infectioase.

Consumul de heroina sau orice alt drog este strict interzis in perioada sarcinii.

Din punct de vedere legal este mai usor sa scapi de inchisoare pentu banalul consum si sa ajungi intr-o clinica de dezintoxicare dar mai greu sa scapi cu o simpla amenda si un dosar penal.

Indicatii(Morfina)

-Dureri intense neoplazice sau traumatice, acute sau cronice, la adulti.
-Intoxicatie cu atropina (de electie)

Contraindicatii

-Abdomen acut
-Pancreatita acuta
-Insuficienta renala (acuta sau cronica)
-Insuficienta respiratorie
-Astm bronsic
-Traumatisme cerebrale

O melodie in care se vorbeste first-hand despre dependenta de heroina:
http://www.youtube.com/v/W_ZMhKCol5c&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999

Promit revenirea cu un articol mai complex.

Advertisements

9 Responses to “Heroina si Morfina -pe scurt.”

 1. Anonymous Says:

  Foarte interesant chiar daa eu no sa bag niciodata asa cv 🙂 ! super tare,e chiar foarte interesant!!! Felicitarile mele !

 2. Anonymous Says:

  interesant :)…bafta in continuare!

 3. ~*~UnLeAsHeD-AnGeL~*~ Says:

  felicitari!chiar nu stiam astea>:)m-a interesat si pe mine odata chestile astea dar…unii spun ceva alti alceva:)):D

 4. Aaron Pumnul Says:

  Respect pentru piesa lui Sişu, mai ales că îmi e vecin şi tot de la La Familia îţi recomand Drogul meu, unde explică clar durerile sevrajului…interesant articolul. Un sfat, caută nişte sinonime, nişte expresii mai uzuale pentru termenii medicali, nu toţi ştiu că o durere neoplazică loveşte precum tumoarea, treptat, se intensifică şi cuprinde tot corpul. În articolul complex te sfătuiesc să te axezi mai mult pe sevraj…Ăsta e pariul heroinei cu dependenţii şi cu viaţa…

 5. anonimus Says:

  Mi-ai putea da 2 raspunsuri 😀 1-Cum pot face morfina pulbere(PRAF) daca este posibil 2 nu am idee ce doza sa imi administrez ! a ma droga ma refer 🙂

 6. SeBa HaCk Says:

  Interesant subiect shi bun de dezbatut Andrei astept o parere despre accest forum ! Are o multzime de subiecte Hack http://seba.friendhood.net astept parerea tha

 7. SeBa HaCk Says:

  dami id poate ne facem reclama pui tu ceva la tine le blog shi pun shi eu cva pe forum 😀 ?

 8. Andrei J Says:

  Intra la sectiunea “About”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: