Pro Cannabis, Anti Tutun

Adaugarea de tutun in jointuri in coffeeshop-urile din Olanda va presupune incalcarea unei legi ce va intra in vigoare la 1 iulie privind interzicerea fumatului in locurile publice.
Potrivit unui raport al publicatiei Belfast Telegraph exista posibilitatea ca aproximativ 1300 de coffeeshop-uri s-ar putea inchide. Ministrul Sanatatii din Olanda se declara pentru legea impotriva fumatului, declarand: “Ar putea sa aibe un efect pozitiv faptul ca acesti consumatori nu vor mai pierde toata ziua in coffeeshop-uri si vor face alte lucruri cu timpul lor”.


Din luna iulie doar jointurile de cannabis pur vor putea fi fumate in interiorul coffee-urilor, spre deosebire de cele cu tutun care vor putea fi consumate doar in aer liber.

“Noua lege este o prostie. Va fi aproape imposibil sa intervina, deoarece nu au cum sa-si dea seama daca omul fumeaza cannabis combinat cu tutun, sau doar cannabis” declara Willem Panders, seful uniunii tutunului.
Legea tutunului va intra in vigoare pe 1 iulie, la doar cateva saptamani de cand specialistii americani au dat publicitatii rezultatul unui studiu potrivit caruia fumatorii care folosesc cocaina in tigara au sanse de 50% sa devine dependenti.

In Oanda, coffeeshop-ul este locul unde cannabis-ul este comercializat si fumat legal, in timp ce in cafe se consuma cafea, ceai.

via Studentie.ro

Nu stiu daca e pe bune sau nu, ipotetizand ca da, ce parere aveti? Pros and cons. Personal cred ca este o prostie in sensul ca este foarte greu de respectat desi initiativa e buna pana la un punct..
De cand e lumea merg ca unse tutunul si canepa(din pacate), desi actioneaza la 2 receptori diferiti, unul care suprima pofta de mancare care e activat de nicotina (acetylcholine) iar altul care creste pofta de mancare, activat de cannabis (CB1 si CB2).

Comment!

Advertisements

7 Responses to “Pro Cannabis, Anti Tutun”

 1. Anonymous Says:

  Mie mi se pare o idee buna.Tutunul ucide, cannabisul nu.

 2. Andrei J. Says:

  Da, dar va fi mai greu de respectat decat "Interzisa vanzarea catre minori"(a tutunului).

 3. Anonymous Says:

  Mai respectat decat ce? :))Nu stiu cum e in Olanda dar imi aduc aminte cand aveam 1 metru si o flegma ca nu am avut niciodata probleme sa cumpar tigari sau bautura…

 4. Lillee Says:

  Si mie mi se pare ca ar fi cam greu de controlat…

 5. virgil Says:

  oameni buni, oricum nu te lasau sa folosesti tutun normal in coffee-shop-uri, ci doar un amestec de plante (tutun nematurizat) pe care il descriau astia ca tutun trinidadez. deci, astia-s tampiti, nu te afecteaza cu nimic, poti fuma linistit in coffee-shop combinatia iarba-tutun trinidadez pana cand crapi.P.s.: i miss u, amsti.

 6. Andrei J. Says:

  @virgil: DA, in amestec stiu si eu ca poti, dar tigarete doar din tutun nu.

 7. Tweets that mention Pro Cannabis, Anti Tutun | Droguri101 -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Tudor., Tudor.. Tudor. said: Vezi ce se intampla daca adaugi tutun intr-un joint in Olanda. http://www.droguri101.ro/2010/01/23/pro-cannabis-anti-tutun/ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: