Sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural, şi.. legal!

Ce este depresia?

Depresia este o stare patologică gravă, care se manifestă prin deprimare accentuată, tristeţe, descurajare profundă şi pesimism cronic, toate asociate cu nelinişte şi scăderea tonusului general de rezistenţă a organismului. Depresia este cea mai răspândită boală psihică pe plan mondial, ocupând locul doi în ierarhia tuturor afecţiunilor maladive, după hipertensiunea arterială.

Cum acţionează?

Cercetări recente au arătat că sunătoarea conţine o doză ridicată de hiperforină, o substanţă care blochează acei receptori din creier care declanşează stările depresive. Prin aceasta, sunătoarea este benefică în tratarea depresiilor simptomatice şi reactive, în depresiile nevrotice şi în distonia neurovegetativă. S-a constatat că acţiunea antidepresivă a sunătoarei nu se instalează decît după 2-3 săptămîni de la începerea administrării. Ca urmare a efectului fotosensibilizant al hipericinei (un principiu activ din sunătoare), se impun măsuri de precauţie, în care pacientul va evita expunerea la razele solare intense pe toată durata tratamentului.  (Evenimentul.ro)

Este legal?

Încă da, pe lângă sunătoare, putem include şi alte specii vegetale precum: păducel, cimbrişor, mentă, izma pădurilor, valeriană, roiniţă dar şi uleiurile eterice luate separat sau în amestecuri din lavandă, busuioc, salvie(acum ilegală), trandafir, iasomie, ghimbir şi măghiran, maceratul din miere de albine cu fructe de cătină albă, polen şi propolis, cura cu fructe de obligeană şi cătină, cura cu suc proaspăt de ţelină, spanac şi orz verde.

Sunt curios cât mai durează până sunt clasificate şi aceste plante ca droguri de mare risc având în vedere că până şi zorelele au fost interzise.Vă imaginaţi DIICOT-ul dând bust la tanti Georgeta de la 4  pentru cultivare ilegală de zorele? Tot aşa coaiee, şi în 10 ani ne şi putem pişa pe ea natură, până atunci cred că interzicem şi pătrunjelu’ şi vom mânca şi căca sintetic.

Numai bine!

Advertisements

Tags:

5 Responses to “Sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural, şi.. legal!”

 1. Lillee Says:

  Nu m-ar mira ca in maxim 5 ani sa vad toate acele plante interzise. :))

 2. Anonymous Says:

  Pariez ca si sunatoarea ar fi fost interzisa de era comercializata alaturi de special

 3. cati Says:

  mă droghez cu sunătoare…ce tripuri îmi dă :))

 4. Play-R Says:

  atentie mare ce consumati ca bate politia sau DIICOT-u-n voi :))

 5. Radu Says:

  singurul motiv logic de a ilegaliza o planta inofensiva e sa se bage pe piata o chimicala farmaceutica. Din fericire, din sunatoare se produc medicamente deja, recomandate chiar de medici, de pilda Remotiv, mie mi-a recomandat medicul cand am avut un soi de atac de panica.
  Medicamentul Remotiv se vinde liber fara prescriptie medicala si are extract de sunatoare.
  Puteti deci, rasufla linistiti 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: