Droguri101: LSD

Probabil cel mai cunoscut şi raspândit psihedelic, LSD-ul a fost folosit in principal ca un drog recreaţional, un enteogen şi o unealtă în ajutorul diverselor practici precum meditaţia, psihonautica, proiecte artistice şi psihoterapie psihedelica.

Chimistul elveţian Albert Hofmann sintetizează pentru prima oară această substanţă în anul 1938 în cercetările lui privind “cornul secarei” cu scopul extragerii unei substanţe care să stimuleze circulaţia sanguină. LSD cunoscut şi sub denumirea comercială “Delysid” folosită de concernul farmaceutic Sandoz, era un preparat pentru tratamentul bolilor psihice şi pentru scopuri de cercetare.

Efectul său halucinogen îl descoperă Hofmann prin întîmplare la data de 16 aprilie 1943 după ce probabil substanţa s-a absorbit prin pielea cercetătorului. El repetă acest proces la data de 19. Aprilie 1943 prin administrarea de 250 micrograme LSD corespunzînd azi (ca. 50 µg) LSD stabilind efectul halucinogen puternic. Această dată este sărbătorită fanii drogului ca “Ziua bicicletei”, deoarece Hofmann în ziua amintită fiind sub acţiunea drogului merge acasă cu bicicleta.

LSD-ul este cel mai bun si cel mai cercetat psyhedelic. Este standardul cu care sunt comparate restul psyhedelicelor. Avantajul este acela ca este activ la doze foarte scazute, iar din punct de vedere al toxicitatii este considerat non-toxic pentru organism.

LSD-ul activeaza o serie de receptori printre care cel al dopaminei si al serotonimei. Este un analgezic mai bun decat opiaceele, mult mai sigur, iar efectele sale dureaza pana la o saptamana dupa administrarea dozei (nu tripul). A fost folosit o perioada ca substituit al alcoolului in tratarea dependentei de alcool.

LSD-ul este administrat prin timbre care sunt puse pe limba, intravenos sau oral atunci cand este in stare lichida.

Legalitate

LSD este ilegal in Romania inca din 1971 prin Convenţia privind substanţele psihotrope. Au aparut si inlocuitori legali cum ar fi LSA care este regasit in zorele. LSA este un psihedelic chimic natural având eficacitatea de la 1/10 până la 1/30 din cea a LSD-ului. Are câteva asemănări cu efectele LSD-ului, dar este în general considerată mult mai puţin stimulentă şi poate avea şi efectele unui sedativ. Acesta se regaseste in semintele de zorele si este considerat a fi mai putin nociv decat LSD-ul.

Guvernul României a aprobat la 10 februarie 2010 lista plantelor etnobotanice interzise. Astfel, Legea nr. 143/2000 a fost completată cu substanţa amida acidului lisergic, ceea ce conţin bobiţele de zorele care se pun în pământ. Seminţele de zorele conţin cea mai mare cantitate de LSA din specie.

Cum am mai spus, chimia e infinita in posibilitatile de combinare, exista inlocuitori legali pentru LSD/LSA, anume ALD-52 si 2,5-Dimethoxy-4-chloroamphetamine(DOC). Din cunostintele mele aceste 2 droguri “suplinitoare” nu sunt regulate sau interzise prin vreo conventie, cel putin ALD-52 e legal in SUA in timp ce DOC e in tabelul I.

TRIP

Depinde foarte mult de starea ta de spirit si de ce ganduri ai inainte sa-l iei. Poti avea un trip bun, in care te descoperi pe tine sau un trip foarte nasol. Cum am spus mai sus, toxicitatea LSD-ului este practic 0, problema este ca halucinezi, iar daca nu ai un prieten treaz care sa tina de tine poti delira rau de tot, te poti chiar rani sau chiar sa te sinucizi.

Sa nu muriti prosti , aveti mai jos cum ar arata un trip nasol, aa da, LSD e cunoscut pentru a te face sa vezi sunete si sa auzi culori 🙂

http://www.youtube.com/v/fL2nJrEqx2k&hl=en_US&fs=1&rel=0&hd=1

Advertisements

Tags:

12 Responses to “Droguri101: LSD”

 1. Prelly Says:

  interesant site ai amice 😉 …. ce-i drept sunt multe mituri si povesti de rahat despre droguri….

  acum despre LSD…. efectul bestial… cand luati aveti grija in ce mediu, ce muzica si ce persoane va tin companie 😉 ca sa “nu intrati in paranoia”… chiar nu va doresc.

 2. Lillee Says:

  Andrei, ai incercat? Cum e?

 3. Andrei J Says:

  @Lillee: no, not yet… 😀 voi incerca cand merg in cehia..
  @Prelly: thanks :D, apropo ai incercat?

 4. cati Says:

  nu ştiu dacă îmi doresc să iau… (încă) :))
  mai vedem …

 5. andreyNep Says:

  Mda .. cel mai important e ca atunci cand bagi in tine asa ceva asigura-te prima data ca ai un mediu inconjurator cat mai placut si moralul pe plus [cum te-a prins asa te duce.. esti pe “-” te duci pe P*** in jos.. esti pe “+” o sa te distrezi.] conteaza foarte mult anturajul [ oricine te poate baga in “filme” si inafara de asta e destul de enervant sa ai un manelar prost prin preajma ] a da… si muzica .. este importanta muzica.. de preferat rap, hip-hop.. merge si rockul da’ ceva alternativ, chiristian etc. nevermind :-j ceva mai soft [ daca asculti septic flesh e ca si cum ai intra in “Silent Hill” live :))] sunt multe de spus :)).. ps: marfa site-ul.. bafta!
  respect \m/

 6. Elen Says:

  N-am incercat,dar am auzit ca e super activarea simturilor:Dsi super marfa blogu,oamenii ar trebui sa se documenteze mai mult inainte de a spune ceva

 7. David Popescu Says:

  Extrem de interesant post-ul.mai vreau 🙂

 8. Flo :) Says:

  salut, azi e prima oara cand vad blogul asta, foarte interesant, educativ, exact ce are nevoie adolescentul derutat de Rromania, inainte sa isi bubuie creierul pt prima oara. Totusi!…. nu e mentionat nimic despre DMT…. ori DMT (dimetiltriptamina) este Tata lor. ar trebui “promovat” asta 🙂 din cate stiu, cel mai controversat “drog” ( mi-e rusine sa il numesc drog ) si tripul asta de lsd nu e chiar asa cum e video`ul …. dar e bine interpretat mesajul . muzica face tot.

 9. Flo :) Says:

  a, si permite-mi sa iti arat ce piesa face minuni pe…. 😉 da bine la cei din jur 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=mTIXaAM0PAY

 10. Flo :) Says:

  ar fi foarte ok pt popor sa se ofere informatii despre… parerea mea e ca e prea controversat si sunt putine informatii pe internet despre. majoritatea sunt vagi. Terrance Mckeena e singurul care intr-adevar s-a dedicat descoperirii adevarului din spatele acestor asa zise “droguri”. Eu cred ca e ceva mult mai mult in spatele cortinei. Nu degeaba este cea mai “ilegala” substanta de pe planeta 🙂

 11. Flo :) Says:

  FUCK! :))) m-am repetat si am uitat ca am zis most of it, commentul anterior…. scz, memory fails me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: