Decriminalizarea drogurilor?!

Dezbatere privind modificarea legii 143/2000 referitoare la prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri

Presedintele Camerei Deputatilor – Doamna Roberta Anastase, invita organizatiile neguvernamentale sa participe la o dezbatere privind prevederile Legii 143 / 2000 pentru prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, lege ce va intra in dezbaterea parlamentara in perioada urmatoare.

Intrucat experienta practica a organizatiilor neguvernamentale in domeniu este un foarte important furnizor al propunerilor de eficientizare legislativa, ONG-urile sunt invitate sa transmita sugestii si propuneri privind modificarea legii mentionate.

Diferentierea pedepselor pentru posesia si consumul substantelor ilicite in vederea consumului propriu.

Conform prevederilor legale in vigoare, detinerea de droguri pentru consum propriu este pedepsita cu amenda sau inchisoare de la 6 luni la 2 ani pentru droguri de risc si cu inchisoare de la 2 la 5 ani pentru droguri de mare risc (Lg. 522/2004, art. 1, punct 6). Detinerea de droguri in vederea consumului propriu tine de exercitarea dreptului la viata privata si nu prezinta pericol social in sine. Legea nr. 143/2000 prevede si reducerea la jumatate a pedepsei pentru persoanele care au comis infractiuni legate de regimul drogurilor dar care faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere a altor persoane care au comis infractiuni similare art.16) (Valentin Simionov, Romanian Harm Reduction Network)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: