Cehia da, Polonia da, România …pula!

Guvernul polonez a iniţiat un proiect de lege privind prevenirea dependenţei de droguri, proiect care ar putea duce la autorizarea deţinerii unor mici cantităţi de droguri, pentru uz personal, relatează Radio Polonia, în pagina electronică de vineri.

“Vrem să ne concentrăm pe prevenire şi tratare, nu pe pedeapsă”, a spus ministrul Justiţiei, Krzysztof Kwiatkowski, referindu-se la proiectul de lege.

“Pedepsirea unei persoane pentru posesia unei singure doze este absurdă”, a apreciat Kwiatkowski, adăugând că statul ar trebui să îi ajute pe dependenţi să renunţe la droguri, nu să îi pedepsească.

Liberalizarea legislaţiei poloneze privind drogurile intervine după decizia Cehiei de a aboli penalităţile pentru posesia unei cantităţi mici de droguri.

Proiectul de lege urmează să fie înaintat Parlamentului în aprilie.

Potrivit legislaţiei actuale, posesia de canabis, în orice cantitate, este ilegală şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare, în timp ce traficul de droguri este pedepsit cu zece ani de închisoare.

Sursa: Mediafax.ro

La inceputul lui 2010, Cehia a dat startul unui maraton “pro drepturilor omului in domeniul privat droguri” prin care a decriminalizat posesia si consumul de orice fel de drog. Olanda e cu 25 de ani inaintea noastra  in timp ce restul Europei e inca confuza in ceea ce priveste chestiunea drogurilor insa incepe sa se trezeasca, incet dar sigur dintr-o betie crunta care dureaza de peste 40 de ani, anume Prohibitia drogurilor. Mai jos aveti harta Europei si legile fiecarei tari cu privire la consumul de cannabis. Harta ilustreaza perfect tendinta tarilor dezvoltate de a legaliza/tolera consumul de droguri care, pentru societatile subdezvoltate cu mentalitati preistorice constituie un flagel care trebuie exterminat in cel mai scurt timp posibil. (Romania)

Eu zic ca am mai dat jos o caramida din zidul Prohibitiei. 🙂

Been pretty busy and fucked upalcohol intoxicated lately that’s why I did not come up with any new articles. At the moment I’m working on “Droguri101: Alcoolul”

Advertisements

5 Responses to “Cehia da, Polonia da, România …pula!”

 1. oana Says:

  ma, tu vrei sa-mi zici prin harta asta ca-n republica moldovenilor iarba-i scoasa de sub penal?!?!? ca-mi bag craci!!!

 2. cati Says:

  eiii…România e bătrână şi proastă.

 3. Andrei J Says:

  @oana: that’s exactly what I said at first :))

 4. Lillee Says:

  :)) Oana este iritata de-a binelea.

 5. oana Says:

  pai normal ca sunt. Si aia sunt mai destepti ca noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: