Nicotină medicinală? ţigări, doar pe reţetă, în farmacii

Proiect inedit în Rusia

În cadrul măsurilor de combatere a fumatului, administraţia din Celeabinsk (Uralii de Sud) a propus ca ţigările şi produsele din tutun să fie comercializate doar pe reţetă, în farmacii, iar fumătorii înrăiţi, care nu-şi imaginează viaţa fără o ţigară, să fie puşi în evidenţa dispensarelor de tratare a dependenţei de droguri, scrie Libertatea.

Medicul va fi cel care va trebui să decidă dacă pentru pacient va fi suficientă terapia sau va trebui totuşi să-i dea permisiunea să fumeze în continuare.

În acest din urmă caz, se presupune că fumătorul va putea să cumpere o anumită cantitate de ţigări în farmacii, după prescripţie medicală.

“Logica este simplă. Dacă depinde de tutun, omul este bolnav. În cazul în care fumătorii vor fi obligaţi să se pună în evidenţa dispensarelor de tratare a dependenţei de droguri şi vor avea nevoie de o reţetă de la medic pentru a-şi cumpăra ţigări, cred că 80% dintre ei se vor lăsa de fumat” – a explicat şeful Secţiei de prevenire a bolilor din cadrul Ministerului Sănătăţii din Celeabinsk, Aleksei Koroliov.

Forţele de ordine vor fi obligate să monitorizeze punerea în aplicare a “legii antitabac„ şi să combată vânzarea ilicită de ţigări şi droguri.

Sursa: Libertatea

Advertisements

7 Responses to “Nicotină medicinală? ţigări, doar pe reţetă, în farmacii”

 1. godless1859 Says:

  Ce aberatii. Statul nu e interesat de sanatatea individului. Statul te vrea sclav pana la 65 de ani, ca sa te sclaveasca pana te rupe si apoi ar fi bine sa mori cat mai rapid ca sa nu-ti mai plateasca pensia.

  Probabil au nevoie de bani si s-au gandit ca accizele pe tutun nu-s prea mari si ca mai pot scoate ceva si dand niste amenzi si enervand oamenii.

 2. oana Says:

  foarte tare! Si nu numai ca eu m-am lasat de fumat de 3 luni(asta ca sa ma laud)… dar ideea e foarte tare! Nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu doctorul, nici macar pt tigari 🙂

 3. oana Says:

  Ma, faza e ca si daca se accepta asa ceva nu va tine mult pt ca toate companiile mari investesc bani grei in senatori, deputati si asa mai departe. Eu ziceam ca ideea e buna, intr-o lume ideala unde oamenii se iubesc :)).

 4. Andrei J Says:

  @godless1859: corect, e interesat sa scoata mai multi bani din treaba asta 🙂
  @oana: eu inca fumez, nu ca as fi bolnav, ma ajuta la concentrare oarecum si e “un mijloc de socializare”, e mai mult un habit decat o dependenta.

 5. oana Says:

  fumatul e prost inteles ca si obicei, crede-ma, o sa-ti dai seama mai tarziu. Cand devine o adevarata dependenta si dimineata esti nervos doar pt ca nu ai tigari si ziua toata ii stricata…. cel putin asa eram eu dupa 9 ani de fumat

 6. cobaiul Says:

  Am incercat si eu Monster de pe http://praflegal.wordpress.com si e tare 😀 cred ca e NRG-1 din ala a tinut mult si bine, cel mai ok pana acum nu ca generation nu ma lasat cu paranoia

 7. Farmacii Says:

  Nu stiu cat de mult ar “ajuta” asta companiile de tigari, dar sigur ar fi o mina de aur pentru lanturile de farmacii. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: