Ordonanţă neconstituţională, ilegală, şi abuzurile statului!

Va aduc la cunostinta o alta Ordonanta neconstitutionala si ilegala a Guvernului , ordonanta in asteptarea careia statul a aplicat masuri de urmarire penala (ascultari de telefoane, inregistrari si alte proceduri abuzive inainte de promulgarea acesteia).

In baza Legii 9/2010 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, guvernul emite Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.6/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr.339/2005. Legea de abilitare atasata nu ii permite insa acest lucru : ” Guvernul este abilitat ca, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in prima sesiune ordinara a anului 2010, sa emita ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice “.

Domnul Boc declara urgenta nationala pentru emiterea aceste ordonante desi chiar in avizul Consiliului Legislativ , in incheiere, ii este adus la cunostinta de domnul Dragos Iliescu faptul ca nu are nici macar avizul Ministerului Sanatatii , urgenta nefiind justificata in nici un fel.(Avizul pt aceasta Ordonanta abuziva atasat la acest email). Se adauga in acest mod la lista de droguri convenita in urma TESTARII la Conventiile Internationale in vigoare, o rubrica intitulata “substante aflate sub control national” ignorandu-se in acest fel inca o lege aflata in vigoare : Lege nr. 349 din 03/12/2007 ; Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 840 din 07/12/2007 privind reorganizarea cadrului instituţional în domeniul managementului substanţelor chimice periculoase. Conform acesteia ,singura agentie care reglementeaza testarea, legiferarea, si aplicarea sanctiunilor pentru substantele chimice periculoase este A.N.P.M. V-am atasat legislatia si mentionez ca pentru aceasta agentie Ministerul Mediului a fost suplimentat cu fonduri de la buget in 2007 si locuri de munca.

Ulterior, la constatarea erorii, se introduce la prima camera de abia pe 08.04.2010 ,conform Constitutiei Romaniei Art.73 si 76 (tot Constitutia specifica ca Ordonanta intra in Vigoare doar dupa introducerea ei la prima camera), PL-x nr. 160/2010 “Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.6/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope”.

Ca o curiozitate va atasez testele toxicologice pentru doar una din substantele de pe aceasta lista introdusa de Guvern – JWH-018 ,fara testari, ca si urgenta nationala , pt. ca afecteaza sanatatea populatiei si sunt toxice. Testele sunt facute la un laborator toxicologic autorizat, teste care arata profilul NON-TOXIC al acestei substante, plus efectele acesteia care NU sunt psihotrope ci letargice (lenea este probabil urgenta nationala) si sunt de f. scurta durata respectiv ea este eliminata fara urma de corp in 2 ore. Mentionez ca un grup de 30 de tineri din Bacau este cercetat(urmarit) inca din anul 2009 si arestat pe 5 Martie 2010 in asteptarea/respectiv in baza aceleiasi ordonante. – dosar 1698/110/2010 La fel de scandalos este faptul ca stocurile multor firme au fost confiscate in 2009 de catre stat nu inainte de a incasa miliarde in taxe TVA , dupa care domnii militieni DIICOT descind in locuintele noastre in 2010 confisca si incasarile, iar noi primim intre timp cerere de achitare impozit pe profit de 40% -dupa doua infatisari la tribunal fara ca dosarul sa fie inchis- Va mai aduc la cunostinta un articol din Cartea Drepturilor Fundamentale ale Omului: Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale amendată de Protocolul nr 16

Articolul 7 .Nici o pedeapsă fără lege

1. Nimeni nu poate fi condamnat pentru o acţiune sau o omisiune care, în momentul în care a fost săvârşită, nu constituia o infracţiune, potrivit dreptului naţional sau internaţional.

DOWNLOAD:
AVIZ OUG 6/2010
LEGE ABILITARE OUG 6/2010
TOX RESULTS SUMMARY for JWH 018

via eSpice.ro

Advertisements

6 Responses to “Ordonanţă neconstituţională, ilegală, şi abuzurile statului!”

 1. kNut Says:

  deci sa inteleg ca nu e periculos acest JWH-018? asta parca se regasea in produsele de tip ganja

 2. Alin Rotaru Says:

  JWH 018 era substanta activa din toate produsele Smoking de pe piata din Romania! Colegu a postat mai sus linkurile de la noi de pe site care atesta faptul ca 018 nu este asa cum a fost prezentat!

 3. kNut Says:

  nu stiu ce sa mai cred… oricum mai is multe alte astfel de substante in acele produse

 4. LS Says:

  umm.. daca mi se spune ca substantele chimice din gama JWH (18,73 etc.) sunt periculoase, vreau dovezi .. daca nu exista, legea e neconstitutionala (practic ilegala)… nu au fost studiate indeajuns incat sa se poata declara ca daunatoare (de-aia Uniunea Europeana a insistat ca substantele sa nu fie ilegalizate, da’ Uniunea Chimistilor Amatori (alias Guvernu’ Romaniei) traieste din presupuneri.. Cred ca peste 2 ani am sa renunt complet la cetatenia de Roman, mai bine un nimeni decat un Roman ignorant..

 5. Andrei J Says:

  @LS: A ucis mephedrona o mana de oameni si cum se vindea la acelasi stand cu JWH si Salvia Divinorum sau Kratomul au ilegalizat tot fara studii concrete, defapt fara NICI UN fel de studiu.

  E mai bine sa fumezi iarba iarba, nu doar THC sintetizat, iarba contine cannabinoizi ori care diminueaza efectul THC-ului (THCV) sau antipsihotici si antiinflamatori CBD de aceea merg perfect combinati :).

 6. LS Says:

  si normal ca iarba e mult mai buna.. da’ pretu’ ma inspaimanta (de 2-3 ori mai mare), pt mine iarba era ca o delicatesa, iar JWH-urile erau “mesele zilnice” dupa o zi stresanta o masa hranitoare imi facea bine la ten… cineva pormite sa sintetizeze droguri din orice cacat (si dup-aia sa publice totu’) doar ca sa vada pana la ce nivel poate sa duca statu’ roman stupiditatea (cate plante/substante pot ilegaliza pana realizeaza ca se lupta cu morile de vant)… mi-au pus capac cand au ilegalizat aceona pura (ca precursor de droguri), cum vor sa aiba oameni creativi in tara daca n-au “sculele”?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: