2010. Anul decriminalizǎrii drogurilor uşoare?

Sa fie oare 2010 anul mult asteptat? Sa fie 2010 anul decriminalizarii drogurilor usoare in Romania? Alinierea la ideile si politicile europene? Bullshit.

Prin Încheierea din 3 februarie 2005, pronunţată în Dosarul nr. 5.183/2004, Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a penală a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 4 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, excepţie ridicată de inculpatul Eliy Sapir prin apărător.
În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate autorul acesteia susţine că prevederile art. 4 din Legea nr. 143/2000, sancţionând cu pedeapsa închisorii cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consumul propriu, încalcă un aspect al vieţii intime, şi anume acela de a dispune de propria persoană, contravenind astfel dispoziţiilor art. 26 alin. (2) din Constituţie, referitoare la viaţa intimă, familială şi privată.

Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a penală, exprimându-şi opinia asupra excepţiei, apreciază că aceasta este neîntemeiată. În acest sens arată că “acţiunile reglementate în text nu aduc atingere libertăţii individuale, în condiţiile în care textul pedepseşte consumul fără drept, în scopul protejării sănătăţii fizice a cetăţenilor”.

Ordonanţă neconstituţională, ilegală, şi abuzivă a statului!
Doar asa poate fi clasificata ordonanta de urgenta de pe 2010 care, impreuna cu Legea nr. 143/2000 contravine dispoziţiilor art. 26 alin. (2) din Constituţie, referitoare la viaţa intimă, familială şi privată.

ARTICOLUL 26 – Viata intima, familiala si privata
(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata.
(2) Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri.

Ce inseamnă asta, guvernul consideră că incriminarea deţinerii de droguri pentru consumul propriu are ca scop protejarea sănătăţii persoanelor, subsumându-se astfel scopului apărării ordinii publice şi a bunelor moravuri, statuat în art. 26 alin. (2) din Constituţie.

Guvernul BOC nu considera necesara elaborarea unor studii pentru a determina impactul unui drog asupra sanatatii individului, considera ca prohibitarea acestor droguri noi de care nici Cristos n-a auzit e calea. Un guvern incompetent cladit pe ignoranta, coruptie si ipocrizie care din pacate ne conduce tara.  Eu ma intreb ce asteptari poate avea domn’ premier de la cetateni daca insusi guvernul condus de el incalca constitutia?

Sa fiu straight on topic, s-a inaintat o propunere guvernului, care solutioneaza dezincriminarea consumului de droguri in defavoarea mentinerii acestuia in categoria infractiunilor.  Ce inseamna asta? Doua mici modificari intr-o lege outdated si neconstitutionala responsabila cu incarcerarea si dezvirginarea in cur a tineretului nostru pentru delicte non-violente:

“cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”

In urma acestei propuneri, dispar din sfera de actiune a penalului “experimentare, cumpararea sau detinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu” si intra in aria contraventionala. Dintr-un mare cacat vor face un cacat mai mic si mai frumos, nu e penal dar totusi societatea iti spune ca nu e bine. Legalizarea e cheia! period.

“Povestea cu marijuana care nu da dependenta nu e adevarata. Marijuana de fapt deschide pasul catre celelalte droguri”, a povestit deputatul PSD Matei Bratianu la Realitatea FM, care adauga ca ar vota impotriva unei posibile legi care legalizeaza drogurile usoare. Cei doi fii s-au lasat de droguri cu ajutorul Bisericii, mai spune  Bratianu.” Cu cine frate? Cu oameni idioti, incompetenti si ignoranti ca domnul Matei?

“Traieste liber, singura granita fiindu-ti moralitatea!” A.J.

Advertisements

8 Responses to “2010. Anul decriminalizǎrii drogurilor uşoare?”

 1. kNut Says:

  am citit tot ce scrie aici si nu am inteles aproape nimic :)), imi face cineva un rezumat ca pentru prosti ? :))

 2. Tweets that mention 2010. Anul decriminalizǎrii drogurilor uşoare? | Droguri101 -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Andrei Jitca. Andrei Jitca said: Sa fie 2010 anul decriminalizarii drogurilor usoare in Romania? Alinierea la ideile si politicile europene? http://bit.ly/9Q2G2D […]

 3. Alin Rotaru Says:

  Eu nu mai cred in Mos Craciun de la 7 ani! Propun un POOL!
  Credeti in Mos Craciun? 😀
  DA si NU

 4. Alin Says:

  Poate anul 2010 este intradevar anul dezincriminari in lume. Dar sa nu uitam ca noi suntem cu 15 ani in urma:)) Great post

 5. eldriss Says:

  N-o sa vedem noi legalizare in urmatorii 10-15 ani… Vorba lui Ombladon: “Comunismu` a murit da` spiritu` a ramas in tara” Cred ca asta spune totul…

 6. Trippy Says:

  Dude nu sunt impotriva consumului de marijuana. Dar cred ca legalizarea ar fii o mare prostie. Marijuana nu este pentru toata lumea. Ar trebuii decriminalizata…clar..dar ar trebuii si controlata. sunt de parere ca ar trebuii sa faci un test psihologic si in baza rezultatelor acelui test sa se decida daca poti fuma sau nu. sincer nu vreau sa vad un om cu personalitati multiple care fumeaza maria. e imprevizibil. Tin sa mentionez ca sunt fumator de 6 ani. si sustin decriminalizarea dar nu legalizarea totala.

 7. alejandro Says:

  Si a intrat in vigoare noua lege? Sau detalii de genu?
  Ramane o propunere?

 8. TINA Says:

  Exceptionalul Blogul !
  Din pacate nici nu mai sper la o minune in ceea ce priveste tara asta. Nu mai este un secret ca aici mentalitatea e un petec pe-o carpa veche….
  Sunt pro -marijuana dar ce conteaza la cati pro suntem si nimeni nu ne ia in seama. Recent am vazut o campanie-anti-drog de-a dreptul tampita. Erau o multime de desene si picturi , in majoritatea era un slagon ” viata bate iarba” dar in desen erau seringi…in niste desene facute de copii, care habar nu au ce inseamna “operele lor de arta”, niste copii care au viciu inca , ciocolata ….este trist si m-am saturat de mafia din tara , care are interes sa interzica legalizarea , astfel nu le sufla nimeni afacerile “curate”. Nimeni nu recunoaste beneficiile unei plante ce creste natural ci nu e inventata in laborator. Consum de 8 ani , ocazional. E mai buna si sanatoasa decat alcoolul . 8 ani in care asa “drogata” am facut 2 facultati, muncesc , sunt sanatoasa bine mersi , am prieteni si familie. Sunt multumita ! Eu de ce nu apar pe acele desene?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: