Guvernul Ucrainian creşte cânepă

Guvernul Ucrainian a lărgit terenurile cu cânepă de nouă ori. Astfel teritoriul cu această plantă a crescut cu 809 la sută, adică circa 10 mii de hectare, comunică agenţia „Ucarinschie Novosti”.

Miniştrii la fel au păstrat nivelul de cultivare a macului analgezic, la cotele din anul 2009, pe o suprafaţă de 14 mii de hectare. În acelaşi timp Guvernul a scăzut cota de producere a unui medicament opiaceu în formă medicală gata, până la 1,9 mii de kilograme.

Cu puţin timp în urmă, Parlamentul ucrainian a amplificat măsurile legale pentru creşterea ilegală a cânepei şi macului. Din 2009 pentru astfel de încălcări, este prevăzută o amendă de circa 1000 dolari SUA sau cu arest pe un termen de până la 6 luni.

În cazul unei încălcări repetate a acestor prevederi legale, este prevăzută o pedeapsă, care prevede până la 7 ani de închisoare cu confiscarea averii.

Cânepa şi macul analgezic se folosesc pentru prepararea substanţelor medicamentoase analgezice. În circuitul ilegal aceste plante, de regulă, sunt crescute pentru prepararea drogurilor.

Ce fapt anume a impus Guvernul ucrainian să ridice terenurile cu cânepă, nu se comunică.

Via: Jurnalul.md

Dupa cum vedeti, am scazut ritmul cu care postez articole din lipsa de timp nu si material. E vara, sunt 35 de grade-afara tragem niste iarba rara, o bara de hasis sunt afis….

http://embed.trilulilu.ro/audio/Irynel22/eb72db2de16774.swf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: