OMS: Rusia, ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume

Rusia are cel mai mare număr de fumători din lume, indică un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentat Ministerului rus pentru sănătate publică şi dezvoltare socială. “Consumul mare de tutun este observat în toate categoriile sociale indiferent de vârstă sau sex, ceea ce reprezintă o gravă ameninţare pentru sănătatea ruşilor”, a afirmat Iuri Voronin, ministrul adjunct al sănătăţii publice, potrivit Agerpres.

Potrivit unui sondaj realizat de OMS în 2009, peste 60% din bărbaţii ruşi sunt fumători, procentul în rândul femeilor fiind de 22%. În total, Rusia are aproape 44 milioane de fumători, ceea ce înseamnă 40% din populaţia ţării.

În fiecare an, în Rusia mor din cauza fumatului 400.000 de oameni. Autorităţile intenţionează ca, în decurs de cinci ani, să scadă procentul fumătorilor de la 40% la 25%. În acest sens vor fi luate mai multe măsuri, precum interzicerea fumatului în locurile publice, interzicerea reclamelor la ţigări, creşterea accizelor la tutun.

În octombrie 2010, premierul rus Vladimir Putin le cerea membrilor guvernului său să se lase de fumat şi să fie astfel un exemplu pentru cetăţenii ţării.

Sursa

S-ar putea sa te intereseze si: Nicotină medicinală? ţigări, doar pe reţetă, în farmacii

Advertisements

2 Responses to “OMS: Rusia, ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume”

  1. OMS: Rusia, ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume - Ziarul toateBlogurile.ro Says:

    […] OMS: Rusia, ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume Mon Nov 15, 2010 16:20 pm Rusia are cel mai mare număr de fumători din lume, indică un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentat Ministerului rus pentru sănătate publică şi dezvoltare socială. “Consumul mare de tutun este observat în toate categoriile sociale indiferent de vârstă sau sex, ceea ce reprezintă o gravă ameninţare pentru sănătatea ruşilor”, a afirmat Iuri Voronin, […] […]

  2. cati Says:

    şi noi..unde suntem?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: